tacere ascutita

Nu isi dorise niciodata cu adevarat sa isi inteleaga pasiunea pentru metal.

Bine, poate metal e un cuvant prea larg in care pot fi cuprinse prea multe lucruri.

De fapt pasiunea lui erau cutitele, lamele, obiectele cu tais.

Nu ii marturisise nimic Laurei inainte de casatorie, ea a aflat ceva abia cand la cam un an de cand se mutasera in noua casa, atunci cand George a plecat la parintii lui si s-a intors cu trei cutii de lemn negre.

In cutiile negre se aflau tot felul de obiecte ciudate, un brici, cateva pumnale japoneze, numeroase aparate sofisticate de taiat scrisori si chiar o sabie cu aspect roman (Laurei i se paruse a fi un obiect demn de a fi aparut intr-un film cu legionari).

Reactia Laurei i-a confirmat lui George ca a facut bine sa nu-si dezvaluie pasiunea inainte de semnarea contractului marital.

Cutiile au fost deportate in garaj si o interdictie extrem de specifica a fost pusa in functiune impotriva folosirii obiectelor din ele in casa. Mai ales ca se gandeau sa isi mareasca familia in curand.

Laura avea insa si ea particularitatile ei si oricat de mult ar fi urat faptul ca sotul ei tocmai isi dezvaluise un interes in obiecte folosite in mod frecvent pentru omorarea animalelor si oamenilor ea nu putea uita ca George ii acceptase felul de a fi.

Laura era de mesere asistenta medicala si tocmai in exercitiul meseriei il intalnise pe George.

La vremea respectiva un contabil de varsta a doua cu o taietura masiva de-a latul pieptului nu paruse a fi un eveniment notabil. Daca invatase un lucru in camera de urgenta era ca oamenii se raneau in cele mai curioase moduri in cele mai simple circumstante.

Ea fusese de garda cand sosise invatatoarea cu un creion infipt in cerul gurii. Femeia avea obiceiul de a-si sprijini capul pe varful ascutit al unui creion cand elevii completau lucrari de control. Intr-o zi cand poate era in mod deosebit de plictistita si creionul iesit din comun de ascutit varful i-a trecut de piele si creionul s-a infipt drept in cerul gurii.

Mihai, unul din elevii care erau in clasa in momentul accidentului avea sa pastreze tot restul vietii catalogul plin de sange. Pentru ca nu i-a placut niciodata scoala, obiectul insangerat ii sugera lui un fel de justitie divina. Poate ca asta si era.

Laura insa era asistenta ziua si tamplar noaptea (si ziua, cand nu trebuia sa fie de garda).

Lucrul ei favorit in intreaga lume era sa se urce pe acoperisurile caselor din micul lor cartier de suburbie si sa bata cuie.

Trebuie inteles faptul ca Laura era departe de a fi o femeie “butch”, era dimpotriva o imagine a delicatetei si gratiei femine, o blonda inalta si diafana, cu ochi albastri si un look apreciat de cunoscatori drept “nordic”.

Toti oamenii care o cunosteau insa simteau ca ea se separa cumva de realitatea imediata, ca poate si pentru ca era frumoasa traia simultan in acum si in altceva, un altceva in care se ducea lumina pe care o iradia pielea ei cand era privita insistent.

In 3 ani de casnicie Laura pusese si daduse jos si pusese la loc cam 30 de acoperisuri prin cartier si in tot timpul asta nu se ranise niciodata.

Reusise in mare parte sa ia sub control aceasta piata si majoritatea tamplarilor din orasul mare o urau cu patima.

Totul a inceput sa mearga prost cand a sosit Gri.

Gri nu era un copil, cel putin nu un copil in sensul larg acceptat, desi atat George cat si Laura isi doreau unul. Gri era un motan.

Gri fusese adoptat de la o familie prietena a celor doi si din momentul in care ajunsese acasa, in casa cu multe cuie si trei cutii negre, devenise stapanul imprejurimilor.

Inca de la o varsta frageda aratase un interes neobisnuit, chiar si pentru rasa lui, pentru inaltimi, dar cand a implinit un an si-a dezvaluit adevaratele intentii.

Gri era un motan de acoperis.

Spre surpriza (si marea bucurie) a Laurei, Gri isi petrecea aproape toata ziua fie pe acoperisul casei lui fie sarind voios pe acoperisurile din jur.

George insa era din ce in ce mai enervat de activitatile acestea. Totusi nu se asteptase atunci cand se casatorise ca nevasta lui sa petreaca mai mult timp pe casa decat in casa.

Acum ca si pisica se relevase ca un astfel de personaj George se simtea tradat si singur.

Asa ca intr-o duminica in timp ce Laura batea cuie undeva intr-un acoperis cam la 4 case distanta si Gri torcea incantat langa ea, George s-a dus in garaj, a scos un brici si a crestat un x rosu pe bratul sau stang.

Nu era un x mare, era un x de dimensiuni medii. Putea fi acoperit usor de o maneca, ceea ce se si intamplase pana cand Laura se intorsese.

Lucrurile au escaladat cu usurinta din punctul acela.

In fiecare weekend, cum prindea un moment in care Laura si Gri erau plecati in lumea lor de cer George isi cresta tot felul de lucruri pe corp.

Era foarte mandru de un mic trandafir pe care il concepuse cu ajutorul briciului undeva pe coapsa.

Laura gasise curios faptul ca George care intotdeauna isi dorea ca ei sa faca sex cu lumina aprinsa, ca orice barbat cu o nevasta frumoasa, prefera in ultima vreme sa stinga lumina inainte ca ei sa fie impreuna, dar pana la urma si el ii acceptase ciudateniile ei asa ca si ea trecu peste nou-gasita discretie a sotului.

Gri a stricat si acest echilibru fragil in ziua in care l-a zgariat, in joaca, pe George.

Laura ca o asistenta constinciioasa a insistat sa aplice un mic bandaj pe rana si a fost ranita si surprinsa sa afle ca George nu numai ca nu isi dorea un bandaj dar isi exprima dorinta intr-un limbaj pe care ea nu si-l amintea ca barbatul ei, un contabil decent si deloc agresiv sa-l mai fi folosit.

Genul acela de discutii in care se folosesc cuvinte noi, cuvinte ascutite special ca sa raneasca nu ramane fara urmari.

Laura incepu sa insiste sa aprinda lumina cand erau in pat si cuvintele ascutite se intoarsera imediat.

Comments are closed.