Archive for June, 2008

adu-mi aminte

Monday, June 30th, 2008

“Si am deschis ochii si am privit lumea si ea a fost vie.

Si intr-o sclipire de lumina si apus am zarit orizontul si peste orizont pluteau o mie de pesti de aur care cautau sa scape din oceanul inexistent.

Si intre pesti era o poarta si prin poarta zaream sfarsitul tuturor lucrurilor stiute si nestiute.

Si in imbratisarea dulce si deliranta ma duceam spre poarta purtata de nimic si inconjurata de clipe solubile si din cand in cand, aproape imperceptibil, simteam in varful degetelor ceea ce nu pot descrie decat ca fericire electrica.

Si priveam in abis asteptand sa ma cuprinda, sa imi urce prin nari, prin gat si prin ochi in suflet unde sa se impreuneze cu haul purtat de mine de atata timp in secretul nestiut.

Si campiile de roua si zgomotul de bataie de inima si florile si vesnicele pudori si trecuturile neiertate imi erau haine si ma inveleau ca un giulgiu al viilor si imi luau sufletul in palma.

Si la puntea dintre lumi, acolo unde se rupe fiinta si din tot ramane o sageata de lumina perpendiculara pe sine, acolo unde se termina sperantele si drumul gandurilor, acolo unde ma purtam pe mine in zbor ai intins o mana si m-ai smuls.

Si m-ai smuls din nestiinta si din moarte si din carne si din foc si din flacarile fara de caldura si m-ai tras inapoi in mine.

Si mi-ai vorbit despre trezire si vis nespus si mi-ai vorbit despre respiratie si neputinta si incet m-ai redat mie asa cum nu credeam ca se mai poate.

Si pentru ca acum umplu aceasta piele si pentru ca acum vorbesc pe aceasta gura si pentru ca sunt vie si pentru ca aproape pot atinge marginile propriei mele taceri, pentru toate acestea numai tu existi.”

Si un sfert de luna acoperea coltul de acoperis si sub el Laura ii lua mana lui Radu in a ei, ca o cochilie un sunet.

Si au privit noaptea sfarsindu-se.